2 Eylül 2016 Cuma

Sil Baştan ( Ethernal Sunshine of the Spotless Mind ) Film Yorumu/ Konusu/ Fragmanı


   Sil Baştan , izleyicisinde derin izler bırakabilecek bir yapım. Filmin tarifini verilecek olsa büyük bir parça dram , biraz komedi , bir çay kaşığının yarısı kadar bilim kurgu.Hepimizin mutlaka bir kere aklından geçirip hayal ettiği bir tecrübenin beyazperdeye aktarılmış hali İnsanın hayatı boyunca yüzlerce defa gördüğü rüyaları bile sorgulatabilecek bir film karşınızda duruyor. 
   2004 yılı yapımı filmin IMDb puanı 8.3. Filmin yönetmeni Michel Gondry. Başrollerde genelde komedi filmlerinde görmeye alışık olduğumuz Jim Carrey ve tatlı kızımız Kate Winslet görev yapıyor.

   İki yıl boyunca beraber olduğu sevgilisinden oldukça şaşırtıcı bir haber alan Joel Barish , teknolojik bir deneyde hafızasını sildiren sevgilisine , daha önceki hayatlarını hatırlatmaya çalışmaktadır. Yani Barish'in kim olduğunu bile hatırlamamaktadır. Durum karşısında çaresiz kalan Barish aynı prosedürü kendi üzerinde de gerçekleştirmek ister.
   Film , Barish'in hafızaları silinirken yaşanılan ilişkiyi gözler önüne serer. Barish de bir kez daha oldukça iyi başlayan ve sonradan tadı kaçan ilişkiyi izler. Fakat zaman geçtikçe ve sıra yaşanılan güzel anılara gelince Barish operasyonu durdurmak ister , pişman olmuştur.

Film Fragmanını Aşağıdan İzleyebilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Bumerang - Yazarkafe

Etiketler